ENDURO LJIGA 2021/2021

Enduro ljiga održala se kroz pet mjeseci na obroncima Medvednice (Zagreb). Pokrili smo glavne staze sve od istoka do zapada grada (VTC, Markuš, Enduro Sljeme, Grma, Nepar & Mali Pariz). Ukupno se natjecalo 92 osobe, a svekupno događanje je okupilo više stotina ljudi: partnere, gledatelje, volontere i fanove sporta!

INFORMACIJE ODRŽANIH KOLA

5. kolo lige - Nepar & Mali Pariz (27.03.2022.)

Posljednje kolo Enduro ljige – FINALE na samom zapadu i trailu Nepar. Ovo kolo će popratiti i proglašenje pobjednika, ali i bike festival kod restorana sa stoljetnom tradicijom – Suhina!

Okupljanje je u 10:30 sati kod Izletišta Suhina. Vozi jedan spust (staza Nepar i Mali Pariz u komadu). Nema organiziranog treninga jer je utrka trening , ali po mogućnosti dođite vikend ranije i pogledajte stazu. Imate sve na trailforksu – Nepar i Mali Pariz. Start prvog učesnika je u 12:00 sati. Starta se od najvećeg broja do najmanjeg. Start i cilj bit će označeni, a na ključnim skretanjima bit će redari / oznake.

Domaćini: Night Riders Croatia

Rezultati 5. kolo (Nepar & Mali Pariz):

Okupljanje je u 11:30 sati kod klupice gdje trojka reže cestu. Voze se dva đira i zbrajaju se vremena. Nema organiziranog treninga jer je utrka trening, ali po mogućnosti dođite vikend ranije i pogledajte stazu. Start prvog natjecatelja je u 12:00 sati. Starta se od najvećeg broja do najmanjeg. Start i cilj bit će označeni, a na ključnim skretanjima bit će redari / oznake.

GPX: Trailforks

Vozi se klasična trojka na grmi – na cesti će biti redar, zatim dolje ide po kontri, na blaži uspon i završava u rupi.

Domaćini: Organizatori

Rezultati 4. kolo (Grma):

3. kolo lige - Enduro Sljeme (30.01.2022.)

Okupljanje je u 10:30 sati kod Mostića na ulazu u Leustek. Vozi se jedan đir. Nema organiziranog treninga, ali po mogućnosti dođite vikend ranije i pogledajte stazu. Start prvog natjecatelja je u 12:00 sati. Starta se od najvećeg broja do najmanjeg. Start i cilj bit će označeni, a na ključnim skretanjima bit će redari / oznake.

Vozi se Enduro staza od prvog uspona, odnosno od vidikovca gdje se vidi Zagreb, pa stari Enduro. Ne vozi se drugi uspon nego se ide lijevo i trka završava na livadi. Ne vozi se donji dio nakon raspela i brana.

Domaćini: BK Opušteno

Rezultati 3. kolo (Enduro Sljeme):

Okupljanje je u 11:00 sati na paintballu u Markuševcu. Vozi se JEDAN ĐIR. Nema organiziranog treninga, ali po mogućnosti dođite vikend ranije i pogledajte stazu. Start prvog natjecatelja je u 12:00 sati. Starta se od najvećeg broja do najmanjeg. Start i cilj bit će označeni, a na ključnim skretanjima bit će redari / oznake.

Preuzmi GPX datoteku staze: 2. kolo Markuš (GPX)

Vozi se Kombinacija – Pinta od starog starta (onog na pola Bikče – kod skretanja za Kolorado), Srki, Riber (biti ce chicken) i donji dio trojke..

Domaćini: Boban i ekipa

Rezultati 2. kolo (Markuš):

1. kolo lige - VTC (28.11.2021.)

Okupljanje je u nedjelju (28.11.) u 9:00 sati kod izvora Vidovec. Iako će druga kola lige imati po 2 spusta, na VTC-u će biti organiziran samo jedan spust, bez službenog treninga. Start prvog natjecatelja je u 10:00 sati. Starta se od najvećeg broja do najmanjeg. Start i cilj bit će označeni, a na ključnim skretanjima bit će redari / oznake.

Preuzmi GPX datoteku staze: 1. kolo VTC (GPX)

Vozi se staza Tonček i Točkica. Iako je inicijalno bio plan da se vozi Blek stena, zbog sigurnosti natjecatelja i cilja da se okupi što veći broj ljudi, izmijenili smo stazu na lakšu opciju.

Domaćini: VTC DIG CREW

Rezultati 1. kolo (VTC - Tonček & Točkica):